Bo i Vansbro

Vansbro är en liten ort med små avstånd. Du förlorar ingen tid på transport mellan boende, skola, träningsanläggningar och mataffärer, vilket är nödvändigt för att din vardag som elitidrottare ska fungera. Kommunen har väldigt goda träningsförutsättningar som bland annat simhall och gym, träningspår och skidspår, skidbackar, ishall, idrotthallar mm. Kommunens geografiska läge gör det optimalt för att utöva elitidrott, och naturen runt samhället är den perfekta träningsarenan för våra cyklister. Cykelgymnasiet har downhill- och 4x banor, ramp- och dirthopp, stigar i oändlighet och lågt trafikerade landsvägar. Att det i Vansbro kommun fostrats Olympiska mästare, Världsmästare, Svenska mästare och Vasaloppsvinnare är tydliga bevis på att kommunen har en tradition och kultur som lämpar sig ypperligt för idrottare.
För mer information besök kommunens officiella webbplats www.vansbro.se Foto: andreashansson.eu

Boende – Stiftelsen Vansbrohem
Vansbrohem är ett allmännyttigt bostadsföretag ägt av Vansbro Kommun.
De äger och förvaltar 705 lägenheter samt 38 lokaler. Som ett allmännyttigt bostadsföretag driver de sin verksamhet utan vinstintresse. Vansbrohem har som målsättning att erbjuda bostäder med bra kvalitet i en god boendemiljö inom Vansbro Kommun, till en attraktiv kostnad.
Stiftelsen Vansbrohem, dess administration och vaktmästare har lång erfarenhet av cyklister och andra inflyttade studenter. De vet att vardagen för en elev på Cykelgymnasiet kan vara lång och tuff, och en hjälpande hand finns aldrig långt borta. För mera information, kontakt och bostadsförfrågan besök www.vansbrohem.se