Om cykelutbildningen

Cykelgymnasiet vid Vansbro utbildningscenter har funnits sedan 1997 och ger eleverna möjlighet att kombinera sina studier med cykling på elitnivå. Vi erbjuder i första hand träning i grenarna Downhill (DH), Fourcross (4X), Dirt/Slopestyle och Enduro inom mountainbikecykling.

Som elev på Cykelgymnasiet läser du ett program parallellt med din cykelutbildning. Mycket av din träning kommer att ske efter skoltid, men du kommer även ha möjligheten till ett träningsanpassat skolschema. Som elev läser du 400 idrottsinriktade poäng, kurser som både studeras och utövas praktiskt inom din idrott.

Sveriges ledande cykelutbildning
Cykelgymnasiet Vansbro har som mål att ständigt vara Sveriges ledande cykelutbildning inriktat på ovanstående mountainbikediscipliner. Vi vill kunna erbjuda så bra förutsättningar som möjligt för våra elever, både inom idrotten och i studierna. Det kan handla om allt från läger utomlands till träningsanpassade skolscheman med tät mentorskontakt. Här nedan ser ni några exempel på vad Cykelgymnasiet erbjuder:

Träningsläger
Utlandsläger
Tränarledd träning 4-5 ggr/vecka
Träningsanpassat skolschema
Mental träning
Hög kvalitet på banor & spår (Downhill- och 4x banor, ramp- och dirthopp, stigar i oändlighet, lågt trafikerade landsvägar)
Varierad och grenspecifik träning
Träningslokaler i toppskick
Inomhuslokal – CGV ARENA – Sveriges enda kombinerade inomhus dual-, pump-, dirt-, ramphoppsbana.
”Foampit”
Aktiva tränare vid tränings- och tävlingsplats
Cykelanpassade transportfordon för transport till träning, tävling och läger
Servicesläp
Träningsutrustning & Tidtagningsutrustning
Mediautrustning
Cykelverkstad och cykeltvätt
Matlåda*
Passerkort och nycklar till elever för nyttjande av faciliteter utanför skoltid

Viktigt för att utvecklas som cyklist är kvaliteten på träningen, att varje träningspass har ett tydligt syfte och mål och att tränaren vägleder dig mot det uppsatta målet. Elever kommer till oss med olika kapacitet och förutsättningar så det allra viktigaste är därför att vi anpassar syfte och mål utifrån varje individ. Bra materiella förutsättningar ger viktiga redskap i utbildningen, men utan rätt engagemang och kompetens från tränarhåll blir ändå inte träningen optimal. Här på Cykelgymnasiet Vansbro erbjuder vi högsta kompetens men framförallt ett stort engagemang för att hjälpa dig som elev att utvecklas.

Nyckelord i utbildningen är glädje, respekt, trivsel och trygghet – mår du bra så  presterar du bra.

Programblad PDF

*Till subventionerat pris