Söka hit

Vem söker hit?
Till Cykelgymnasiet Vansbro söker du som vill kombinera dina studier med cykling på elitnivå. Här får du en chans att läsa ett vanligt gymnasieprogram samtidigt som du har tränarledd träning 4-5 gånger i veckan, åka på tävlingar och träningsläger med mera. Cykelutbildningen erbjuder 12 utbildningsplatser, det vill säga 4 platser per år.

Hur söker jag hit?
1. Skicka in din ansökan (ansökan finns under länk nedan) till oss på Cykelgymnasiet senast den 1 december. Även efter detta datum kan det vara möjligt att söka in till Cykelgymnasiet Vansbro (läs mer om detta längre ner på sidan).

2. Efter sista ansökningsdatum (1dec) så kontaktar vi dig med ett besked om du antagits till cykelprogrammet eller inte. Du får då också lämna besked om du vill ha din plats eller ej.

3. För dem som tackat ja till Cykelgymnasiet så tecknar vi samverkansavtal med respektive hemkommun, detta för att kunna säkra inackorderingstillägg för varje elev.

4. I mitten av februari ska ansökan till gymnasieprogrammet vara inne. Du söker då till det utbildningsprogram som du vill gå hos oss. Du kommer att läsa ett vanligt program parallellt med din idrottssatsning, vilket innebär att du söker ett utbildningsprogram på skolan och utöver detta söker du till cykelutbildningen. Ansökan gör du via internet.

5. Ca 1 månad efter att ansökan stängt får du ett preliminärt besked om du antagits på ditt gymnasieprogram.

6. Den 1 juli ges det definitiva antagningsbeskedet.

För att komma in på Cykelgymnasiet behöver du vara behörig till det program du väljer (lista över skolans program finner du under ”om gymnasieskolan”). Om du har ytterligare frågor kontaka vår studie- och yrkesvägledare Anita Wrange, anita.wrange@vduf.se

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA VIDARE TILL ANSÖKNINGSFORMULÄRET

Missat att ansöka innan 1 december?
Senaste ansökningsdatum till Cykelgymnasiet Vansbro är 1 december varje år, Men tveka inte att kontakta oss via e-mail eller telefon (under fliken ”kontaktuppgifter”) även efter detta datum om du är intresserad av utbildningen och vill komma på besök, göra antagningstester och ansöka, då det i mån av plats även kan ske rekrytering under vårterminen.

Hur blir jag antagen till Cykelgymnasiet?
Som sökande till Cykelgymnasiet blir du bedömd av cykelutbildningens tränare i din cykeldisciplin. Som sökande får du genomföra vissa tester för att vi ska kunna fastställa vilken nivå du för tillfället befinner dig på och vilka förutsättningar du har för fortsatt utveckling.
Resultat från tävlingsbanan är naturligtvis meriterande, men vi stirrar oss inte blinda på vad du presterat tidigare, vi är mer intresserade av vad du vill åstadkomma i framtiden. Viljan att utvecklas och träna hårt är den viktigaste egenskapen för att lyckas som cyklist. I december kontaktas du av respektive tränare för ett preliminärt besked om du blivit antagen eller inte.

Besök oss
Varje år under höstterminen ges blivande elever och deras föräldrar möjlighet att besöka Sveriges ledande cykelutbildning, göra intagningstester och cykla i Sveriges bästa cykelmiljö.
Mer information om detta ses under fliken ”öppet hus / besök oss